9789462493247f

Deventer Boekenstad • Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel, door Folkerts & Verhoeven (red)

 29,95

Deventer Boekenstad kent een rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat missionaris Lebuinus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en aan de oevers van de rivier een missiepost vestigde, lieten Deventenaren hun sporen na in schrift.

Die geschiedenis strekt zich uit van de eerste geestelijken in de parochiekerken en de Proosdij tot de persen van Kluwer en Roto Smeets, van schrijvende zusters en broeders in de gemeenschappen van de Moderne Devotie tot de bouw van een nieuwe bibliotheek, van de eerste Deventer drukker Richard Pafraet tot de jaarlijkse Deventer boekenmarkt, en van de geleerde boeken van het Athenaeum Illustre tot de centsprenten van De Lange. Dit boek viert twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel.

Over de auteur(s)

Onder redactie van Suzan Folkerts (de Bibliotheek Deventer/Athenaeumbibliotheek) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) met bijdragen van Jan Bedaux, Jeroen Benders, Klaas de Boer, Lotte Eilers, Mathilde van Dijk, Georg Hartong, Susanne de Jong, Henk Nalis, Henk Slechte en Dinand Webbink.

Extra informatie

Titel

Deventer Boekenstad

Subtitel

Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel

Auteur

Suzan Folkerts & Garrelt Verhoeven (red)

Omvang

320

Formaat

24,3 x 30,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462493247

Gewicht 1.804 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!