9789057308826f

Coup Campo Alegre • Drugssmokkel en witwaspraktijken op Curaçao ontmaskerd, door Wouter Tielkemeijer †

 27,50

Campo Alegre, het grootste openluchtbordeel van het Caribisch gebied, was vanaf de late jaren negentig het toneel van een duistere mengeling van illegale prostitutie, drugshandel en zwart geld. Het Curaçaose seksdorp werd door de later vermoorde uitbater Giovanni van Ierland met uit drugshandel verkregen miljoenen omgebouwd tot een luxe resort waarvan bedrijfsvoering werd vergemakkelijkt door de bijzondere bescherming die het genoot van corrupte lokale politici. Zo werden de voornamelijk Colombiaanse en Dominicaanse prostituees jarenlang zonder het vereiste visum toegelaten.

Wouter Tielkemeijer, die bekend werd om zijn soms controversiële opsporingsmethoden, leidde als officier van justitie op Curaçao het onderzoek in deze geruchtmakende kwestie en raakte intensief betrokken bij de strijd tegen de misdadige praktijken die zich rond Campo Alegre ontwikkelden. Hij werd daarbij, op instignatie van verdachten, zelfs beschuldigd van praktijken die voor een officier van justitie volstrekt ontoelaatbaar zijn. In dit boek beschrijft hij zijn strijd tegen het conglomeraat van vooraanstaande politici, door criminelen georkestreerde plaatselijke media en de georganiseerde misdaad.

Coup Campo Alegre leest als een spannend jongensboek en biedt een intrigerende blik achter de schermen van politiek en justitie op Curaçao.

Over de auteur(s)

Wouter Tielkemeijer † (1951-2013) was officier van Justitie en advocaat.

Extra informatie

Titel

Coup Campo Alegre

Subtitel

Drugssmokkel en witwaspraktijken op Curaçao ontmaskerd

Auteur

Wouter Tielkemeijer †

Omvang

192

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

niet geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462492844

Gewicht 0.340 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!