9789057309199f.jpg

Expeditie naar de Goudkust • Het journaal van Jan Dircksz Lam over de Nederlandse aanval op Elmina, 1624-1626, door Henk den Heijer

 29,95

Van de aanval op Elmina is een uniek ooggetuigenverslag bewaard gebleven. De bevelhebber van de vloot, admiraal Jan Dircksz Lam, hield een journaal bij waarin hij de gebeurtenissen tijdens de onfortuinlijke reis nauwgezet optekende.

Het bevat unieke informatie over de contacten met de Afrikanen, de voorbereidingen van de aanval, de aanval zelf en de terugtocht naar de Republiek via Brazilië en de Azoren. Expeditie naar de Goudkust biedt inzicht in de Nederlandse relatie met West-Afrika aan het begin van de zeventiende eeuw en werpt nieuw licht op deze meeslepende geschiedenis.

Verschenen als deel 105 in de reeks Werken van de Linschoten-Vereeniging

Over de serie
De Linschoten-Vereeniging is genoemd naar de ontdekkingsreiziger Jan Huygen van Linschoten (1562-1611). De Vereeniging bevordert de belangstelling voor het historische reisverhaal en geeft sinds 1908 jaarlijks een uniek scheepsjournaals of reisverslagen van handelslieden, diplomaten en avonturiers, uit. Dankzij een inleiding en een uitgebreide annotatie zijn deze publicaties toegankelijk gemaakt voor de hedendaagse lezer. De prachtige uitvoering van de Werken van de Linschoten-Vereeniging is in al die jaren niet veranderd. Alleen de nieuwste delen hebben behalve het klassieke blauwe linnen ook nog een stofomslag in kleur. Nog elk jaar wordt minstens één nieuw deel aan de Werken toegevoegd. De Werken van de Linschoten-Vereeniging vormen niet alleen een waardevolle, maar tevens een goed toegankelijke reeks voor lezers en onderzoekers.

Over de auteur(s)

Dr. H.J. den Heijer (1950) is docent Maritieme Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zijn specialisatie is Atlantische geschiedenis, waarover hij diverse boeken en artikelen publiceerde.

Extra informatie

Titel

Expeditie naar de Goudkust

Subtitel

Het journaal van Jan Dircksz Lam over de Nederlandse aanval op Elmina, 1624-1626

Auteur

Ingeleid en bezorgd door Henk den Heijer

Omvang

208 pagina’s

Formaat

15,6 x 24,4

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

Serie

Werken van de Linschoten-Vereeniging

ISBN

9789057309199

Gewicht 0.411 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!