Nederlandse muziek in de 20-ste eeuw
Titel
Nederlandse muziek in de 20-ste eeuw
Subtitel
Voorspel tot een nieuwe dag
Prijs
€ 8,99
ISBN
9789048531165
Uitvoering
eBook PDF (Adobe DRM)
Aantal pagina's
392
Publicatiedatum
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Leo Samama

Nederlandse muziek in de 20-ste eeuw

Voorspel tot een nieuwe dag

Leo Samama's overzicht van de Nederlandse muziek in de twintigste eeuw, voor het eerst gepubliceerd in 1986, mag met recht uniek heten. De rijkdom van de Nederlandse muziekpraktijk beschreven met kennis en inzicht van binnenuit, dat is de kracht van dit boek.

Deze nieuwe, uitgebreide editie bestrijkt de gehele twintigste eeuw. Zowel het muziekleven in Nederland - de diverse instellingen, de orkesten en het subsidiesysteem - als de muziek zelf komen aan bod. Daarbij worden zes belangrijke componisten en hun werk centraal gesteld: Mathijs Vermeulen, Willem Pijper, Henk Badings, Rudolf Escher, Ton de Leeuw en Tristan Keuris. De auteur schrijft met oog voor detail over het werk van de scheppende kunstenaar én over de veranderende maatschappelijke positie van de musicus.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Leo Samama

Leo Samama is componist en musicoloog. Hij was jarenlang docent aan het Utrechts Conservatorium en de Universiteit Utrecht, en was vervolgens als artistiek coördinator verbonden aan het Residentie Orkest en als directeur van het Nederlands Kamerkoor. Hij schreef eerder onder meer Duizend jaar Britse muziek, Entartete Musik, Nederlandse muziek in de 20ste eeuw en Alphons Diepenbrock.