Strijkkwartetten in Nederland
Titel
Strijkkwartetten in Nederland
Subtitel
Een blik achter het podium
Prijs
€ 11,99
ISBN
9789462497832
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
166
Publicatiedatum
Categorie
Muziek

Recensies

"In zijn leerzame en fraai vormgegeven boek Strijkkwartetten in Nederland: een blik achter het podium schermen brengt Willem Korthals Altes de wereld van het strijkkwartet in Nederland voorbeeldig in kaart."
– Erik Voermans in het Parool

"... een toegankelijk boek dat bij liefhebbers van kamermuziek in de smaak zal vallen. Zij krijgen het beloofde kijkje achter het podium en kunnen lezen waarom het strijkkwartet ooit één instrument met zestien snaren is genoemd."
– Gert de Looze, Reformatorisch Dagblad

Willem F. Korthals Altes

Strijkkwartetten in Nederland

Een blik achter het podium

Nederland is bijna dertig professionele strijkkwartetten rijk. Aan de hand van interviews met al deze ensembles en een aantal betrokken deskundigen geeft de auteur een beeld van deze bijzondere kamermuziekvorm en de wijze waarop de spelers in ons land die vormgeven. Waarom spelen ze strijkkwartet? Waarom en hoe komen – en blijven – ze bij elkaar? Hoe weten ze zich staande te houden? Kan dat, als je alleen strijkkwartet speelt? Wat spreekt, muzikaal en sociaal, bij strijkkwartetten zo tot de verbeelding? Hoe hard moeten de musici werken om een vaste plaats op het podium te verwerven?
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Willem F. Korthals Altes

Willem F. Korthals Altes (1949) was advocaat, universitair docent en 25 jaar lang rechter. Hij heeft in New York gestudeerd en lesgegeven.