Coup Campo Alegre
Titel
Coup Campo Alegre
Subtitel
Drugssmokkel en witwaspraktijken op Curaçao ontmaskerd
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462492844
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
192
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 23 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

W. Tielkemeijer †

Coup Campo Alegre

Drugssmokkel en witwaspraktijken op Curaçao ontmaskerd

Campo Alegre, het grootste openluchtbordeel van het Caribisch gebied, was vanaf de late jaren negentig het toneel van een duistere mengeling van illegale prostitutie, drugshandel en zwart geld. Het Curaçaose seksdorp werd door de later vermoorde uitbater Giovanni van Ierland met uit drugshandel verkregen miljoenen omgebouwd tot een luxe resort waarvan bedrijfsvoering werd vergemakkelijkt door de bijzondere bescherming die het genoot van corrupte lokale politici. Zo werden de voornamelijk Colombiaanse en Dominicaanse prostituees jarenlang zonder het vereiste visum toegelaten.

Wouter Tielkemeijer, die bekend werd om zijn soms controversiële opsporingsmethoden, leidde als officier van justitie op Curaçao het onderzoek in deze geruchtmakende kwestie en raakte intensief betrokken bij de strijd tegen de misdadige praktijken die zich rond Campo Alegre ontwikkelden. Hij werd daarbij, op instignatie van verdachten, zelfs beschuldigd van praktijken die voor een officier van justitie volstrekt ontoelaatbaar zijn. In dit boek beschrijft hij zijn strijd tegen het conglomeraat van vooraanstaande politici, door criminelen georkestreerde plaatselijke media en de georganiseerde misdaad.

Coup Campo Alegre leest als een spannend jongensboek en biedt een intrigerende blik achter de schermen van politiek en justitie op Curaçao.