Deventer Boekenstad
Titel
Deventer Boekenstad
Subtitel
Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789462495715
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 34,99

Garrelt Verhoeven, Suzan Folkerts

Deventer Boekenstad

Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel

Deventer Boekenstad kent een rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat missionaris Lebuinus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en aan de oevers van de rivier een missiepost vestigde, lieten Deventenaren hun sporen na in schrift. Die geschiedenis strekt zich uit van de eerste geestelijken in de parochiekerken en de Proosdij tot de persen van Kluwer en Roto Smeets, van schrijvende zusters en broeders in de gemeenschappen van de Moderne Devotie tot de bouw van een nieuwe bibliotheek, van de eerste Deventer drukker Richard Pafraet tot de jaarlijkse Deventer boekenmarkt, en van de geleerde boeken van het Athenaeum Illustre tot de centsprenten van De Lange. Dit boek viert twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Garrelt Verhoeven

Garrelt Verhoeven is boekhistoricus en werkt bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Hij werkte eerder onder meer voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven.

Suzan Folkerts

Suzan Folkerts is sinds 2017 conservator handschriften en oude drukken van de Athenaeumbibliotheek in Deventer. Zij studeerde Geschiedenis en Mediaevistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2010 aan dezelfde universiteit op een proefschrift over de handschriftelijke overlevering en het publiek van het dertiende-eeuwse heiligenleven van Christina Mirabilis van Sint-Truiden.