Corona & Co
Titel
Corona & Co
Subtitel
Een eeuw onderzoek naar virussen in Nederland
Prijs
€ 9,99
ISBN
9789462497443
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
272
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 23 x 2.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 20,99

Gerard van Doornum, Ton van Helvoort

Corona & Co

Een eeuw onderzoek naar virussen in Nederland

Door de eeuwen heen is de Nederlandse bevolking vele malen geconfronteerd geweest met gevaarlijke en soms dodelijke virussen: pokken, griep, polio, mazelen. In Corona & Co beschrijven de auteurs de strijd van medici en natuurwetenschappers tegen die onzichtbare vijanden. Er wordt beschreven hoe wetenschappers de structuur en werking van virussen stap voor stap hebben blootgelegd, maar ook hoe de specifieke ontwikkeling van de Nederlandse medische virologie plaatsvond. Wereldwijd namen gedreven onderzoekers het initiatief tot oprichting van wetenschappelijke instituten en netwerken om de verworven kennis zo goed mogelijk uit te wisselen. De bijdrage van Nederlandse virologen moet daarbij niet worden onderschat.

De literatuurlijst van Corona & Co treft u hier.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Gerard van Doornum

Gerard van Doornum is arts-microbioloog met de nadruk op klinische virologie. Hij was hoofd van het Streeklaboratorium van de GGD Amsterdam en is emeritus hoogleraar Klinische Virologie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Ton van Helvoort

Ton van Helvoort studeerde biochemie aan de Universiteit van Nijmegen en promoveerde aan de Universiteit van Maastricht. Als wetenschapshistoricus specialiseerde hij zich in (bio)chemie, virologie, kanker en de chemische industrie.