De tempel met de chrysanten
Titel
De tempel met de chrysanten
Subtitel
Krijgsgevangene in Tokio
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789462496798
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
188
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

"Het is een uitgave over een belangrijk maar vrijwel vergeten en onderbelicht onderwerp. Juist door de eenvoud en soberheid van de publicatie, zowel wat betreft de tekst als de illustraties, vormt het een even prachtig als krachtig papieren monument(je) dat je niet snel weglegt en vlot uitleest."
- Wijnand de Gelder, Traces of War

Ineke van der Wal

De tempel met de chrysanten

Krijgsgevangene in Tokio

Er zijn veel verhalen over mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië voor de Japanse bezetter dwangarbeid moesten verrichten. Dat er ook hele gezinnen — mannen, vrouwen en kinderen — naar Japan zijn vervoerd is vrijwel onbekend. De tempel met de chrysanten beschrijft de ervaringen van vijf Nederlandse gezinnen die gevangen werden gehouden in Tokio en later op het boerenland buiten Nagoya. Tweeëntwintig personen onder huisarrest, afgesloten van de buitenwereld. Pas decennia later komen ze erachter waarom de Japanners hen gijzelden. Een fascinerend verhaal over een stukje Tweede Wereldoorlog dat nog niet is verteld.
Auteur

Ineke van der Wal

Ineke van der Wal (1956) is de kleindochter van de hoofdpersoon in dit boek. Ineke wilde graag weten wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurd is met haar familie. Niemand wilde er echter over praten en ze besloot zelf op onderzoek uit te gaan. Ze ontdekte een wonderbaarlijke geschiedenis, die ze heeft vastgelegd voor volgende generaties.