Sranantongo
Titel
Sranantongo
Subtitel
Surinaams voor reizigers en thuisblijvers
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462496873
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
272
Publicatiedatum
Afmetingen
12.5 x 20 x 1.5 cm
Categorie
Taal
Ook beschikbaar als
Paperback - € 25,99

Michaël Ietswaart, Vinije Haabo

Sranantongo

Surinaams voor reizigers en thuisblijvers

Hoor je ook steeds meer Surinaams om je heen? Zorg dat je er meer over te weten komt! Babbel op een borrel een beetje Sranan en die Suri's blijken nog vriendelijker te zijn dan je al dacht. Zing mee op een Surinaams verjaardagsfeestje, maar leer eerst even de tekst uit dit boek.
Met deze allround vrolijke taalgids, compleet met een miniwoordenboek Surinaams-Nederlands / Nederlands-Surinaams, kun je je hier en ginder uitstekend redden. Met genoeg aandacht voor uitspraak en grammatica, om er zeker van te zijn dat je het Sranan goed aanleert. Ook zijn in het boek odo's, idiomen en een aantal Sranan-oefeningen opgenomen.
In deze geheel herziene en flink uitgebreide editie is nog meer ruimte voor verdieping. Het Sranantongo wordt in historisch perspectief geplaatst, het ontstaan van de taal wordt belicht. Daarnaast is er aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de Surinaamse taal, politiek en cultuur.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Michaël Ietswaart

Michaël Ietswaart (1964) is notarieel jurist die liever met zijn voeten in de rivier zit dan onder zijn bureau.

Vinije Haabo

Vinije Haabo (1971) is creolist en een afstammeling van de marrons die vaker achter zijn schrijftafel zit dan in zijn korjaal.