Walburg pers
Pijn
Titel
Pijn
Subtitel
Over leven met een meerkoppig monster
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462497030
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
172
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.5 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

'Met het vervolg op Pijn en cultuur verdiept Driessen op fascinerende wijze onze relatie tot pijn door literatuur, observatie in wereldculturen en wetenschap te vervlechten. Maar Driessen gaat nog dieper door zijn persoonlijke weergave van pijn toe te voegen waardoor het boek ontroert en een dieptragisch element krijgt.'
Abdelkader Benali

Henk Driessen

Pijn

Over leven met een meerkoppig monster

Chronische pijn is complex, en kent meerdere gezichten: fysiek, geestelijk, emotioneel, cultureel en sociaal. Zodra fysieke pijn langdurig wordt bestreden met zware pijnstillers, kan er een nieuw probleem ontstaan: dat van verslaving. Chronische pijn kan ook leiden tot vereenzaming, depressie en werkeloosheid. Daarnaast is het pijnprobleem in sommige gevallen ondoorgrondelijk, onbeheersbaar en onbehandelbaar.

Pijn. Over leven met een meerkoppig monster overstijgt kille statistische feiten, bijvoorbeeld dat één op de vijf Nederlanders pijnpatiënt is. Henk Driessen schrijft uit eigen ervaring en beschrijft enkele chronische pijnervaringen in Nederland, Afrika, Azië en Amerika. Lezen over pijn en lijden biedt niet alleen inzicht in de eigen pijn, maar ook in die van medemensen bij hun worsteling met het meerkoppig monster.
€ 19,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Henk Driessen

Henk Driessen is cultureel antropoloog en emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schreef eerder onder meer Pijn en cultuur (2002, vijf drukken).