Dwepers en dromers
Titel
Dwepers en dromers
Subtitel
Tegenculturen in Nederland 1890-1940
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462497955
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Samenleving
Ook beschikbaar als
Hardback - € 24,99

Recensies

'Kuipers neemt de tijd voor het vertellen van details, maar verliest de grote lijn niet uit het oog.'
Geschiedenis Magazine

'Het fraai uitgevoerde Dwepers en dromers bevat interessante, steeds boeiende, beschrijvingen van tal van wereldverbeteraars in de periode 1890-1940.'
– Wolter Blankert, Maatschappij & Politiek

'Mocht u denken dat een calvinistisch land als Nederland geen ‘rare jongens’ heeft voortgebracht, dan moet u beslist dit boek lezen.'
– Wim van Rooy, doorbraak.be

Jan J.B. Kuipers

Dwepers en dromers

Tegenculturen in Nederland 1890-1940

Bij dit boek is een interessante PODCAST gemaakt, te downloaden via Podcast Hoog Tijd - Dwepers en dromers of in iTunes of Spotify (zoek op "Hoog Tijd")

De Nederlandse samenleving veranderde razendsnel aan het eind van de negentiende eeuw. Oude, vertrouwde waarden wankelden door een stroom aan nieuwe ideeën en levensstijlen. Alles moest anders: de inrichting van de maatschappij, de omgang met het lichaam en ook religie en spiritualiteit. Anarchisten, vegetariërs, theosofen, spiritisten, utopische kolonisten, feministen, strijders voor homorechten: de verschillende stemmen van linkse activisten tot ultrarechtse ‘trekvogels’ en reactionaire cultuurcritici vormden een verwarrend koor.

Jan J.B. Kuipers belicht de versplintering van het levensbeschouwelijke landschap in een periode die werd gekenmerkt door vaak extreme opvattingen. Hij laat de lezer kennismaken met de vaak grillige vertegenwoordigers van een onversneden individualisme.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Jan J.B. Kuipers

Jan J.B. Kuipers publiceerde circa tachtig boeken over veelal historische onderwerpen. Hij won verschillende prijzen en was stadsdichter van Middelburg. Bij Walburg Pers verschenen onder meer boeken over de Beeldenstorm, de VOC, de Franse tijd, de Hanze, de Vikingen en tegenculturen in Nederland.