Corona in cartoons
Titel
Corona in cartoons
Subtitel
Terugblik op een niet normaal jaar
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789462497979
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Ook beschikbaar als
Paperback - € 27,50

Recensies

'Niets laat de waanzin van het eerste coronajaar beter zien dan spotprenten. Jan de Bas laat de mooiste zien. Ideaal om de volgende lockdown mee door te komen.'
– Jop Euwijk, Beeld en Geluid

'Het is net als met het virus zelf: de cartoons sparen niemand en iedereen wordt geraakt.'
– Wesley van Meir, historicus

'Dankzij de gelaagdheid van de spotprenten biedt Corona in cartoons een bijzondere blik op Nederland in tijden van corona.'
– Dr. Gert Olthuis, Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek

Jan de Bas

Corona in cartoons

Terugblik op een niet normaal jaar

Vanaf het moment dat Nederland werd geconfronteerd met het coronavirus gaven cartoonisten op eigenzinnige wijze commentaar: op het begin van de crisis, de welhaast corona-loze zomer, de tweede golf met lockdowns, de wappies, de avondklok en de komst van het vaccin.

Historicus Jan de Bas toont de beeldvorming rond de coronacrisis en hij laat ook de cartoonisten zelf aan het woord. De ruim honderdvijftig spotprenten in Corona in cartoons zijn gemaakt door toptekenaars zoals Bas van der Schot, Kamagurka, Tom Janssen, Joep Bertrams, Berend Vonk, Len Munnik, Jos Collignon en Arend van Dam. Ook Fokke & Sukke zijn present. De prenten bieden een unieke terugblik op een jaar waarin het normale leven misschien wel voorgoed veranderde.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Jan de Bas

Jan de Bas is cultuurhistoricus en schrijft over Nederlandse cultuurgeschiedenis. Hij promoveerde in 1999 op De muis die even brulde. Evangelische Volkspartij 1981-1991 en publiceerde verder onder andere Een mijter zonder kruis. Sint- Nicolaas in de protestantse pers 1945-2000 (2003) en Kom maar binnen. Zwarte Piet in spotprenten 1971-2017 (2017).