Arma
Titel
Arma
Subtitel
Jaarboek Nationaal Militair Museum 2021
Redacteur
Louis Sloos
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462498051
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Louis Sloos (red.)

Arma

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2021

Arma is voor iedereen met interesse in militaire geschiedenis en militaria, vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur. De vier musea van de Stichting Koninklijke Defensiemusea tonen een schat aan objecten en verhalen. Maar zoals in elk museum hebben we veel meer in huis dan we kunnen tonen aan het publiek. We maken tentoonstellngen, doen onderzoek en elk jaar verwerven we nieuwe objecten. Die bijzondere kennis en informatie van onze collecties delen we in Arma.

In Arma 51 komt achtereenvolgens aan bod: Snaphanen (vuursteengeweren) in het Nederlandse leger (1665-1750), inzet van mariniers in Rotterdam in de Meidagen van 1940, introductie van groene legeruniformen in het laatste kwart van de achttiende eeuw, teruggave van Nederlandse kanonnen 8 (cm) Staal door Duitsland, uniek laatmiddeleeuws geschut uit Culemborg, sierlijkere veldkleding voor het Indische leger (1885-1894), Amerikaanse F 10 Super Sabres in Nederland, de adellijke traditie om wapentuig bij het graf te hangen (1500-1795), de Maastrichtse wapenfabrikant Edouard de Beaumont, en de vliegboot Dornier Do 24K.

En natuurlijk laten we bijzondere objecten zien die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, Arma bevat veel munitie!

Arma is het Jaarboek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Marechausseemuseum in Buren en het Mariniersmuseum in Rotterdam. Conservatoren en andere specialisten vertellen over ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Redacteur

Louis Sloos

Louis Ph. Sloos studeerde geschiedenis en boekwetenschap aan de Universiteit Leiden en promoveerde tevens aan deze instelling. Hij doet onderzoek naar en publiceert over (militaire) geschiedenis, cultuur, het boek en de publieke veiligheid in de Vroegmoderne Tijd en de negentiende eeuw. Hij is werkzaam als senior conservator bij Korpora, Erfgoed Publiek Veiligheid.