Is verslaving een ziekte?
Titel
Is verslaving een ziekte?
Subtitel
En 25 andere vragen in de psychiatrie
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498501
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 2.2 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

‘Als er iemand veel weet van psychiatrie, dan is Jaap het wel. Al die kennis heeft hij samengevat in 26 korte, overzichtelijke hoofdstukken […] Dat is nog eens leuk meeliften op iemands kennis.’
– Menno Oosterhoff, psychiater en auteur

Jaap van der Stel

Is verslaving een ziekte?

En 25 andere vragen in de psychiatrie

Wat is een psychische stoornis? Bestaat er zoiets als schizofrenie? Is verslaving een ziekte? Als het gaat om psychische problematiek is er nog constant discussie over concepten en behandelwijzen. Dit maakt het extra lastig om goede hulp te bieden.

Jaap van der Stel loopt al veertig jaar mee als onderzoeker in de psychische gezondheidszorg en weet als geen ander wat het belang is van duidelijke definities en betere resultaten. Door de raakvlakken op te zoeken met de medische wetenschap en de filosofie geeft Is verslaving een ziekte? antwoord op de belangrijkste vraag van allemaal: hoe kan de psychiatrie een sprong voorwaarts maken?
Auteur

Jaap van der Stel

Jaap van der Stel is als emeritus lector verbonden aan Hogeschool Leiden en werkte lange tijd in de psychische zorg. Hij is twee keer gepromoveerd, zowel op de geschiedenis van de verslavingszorg als op de grondslagen van de psychopathologie. In diverse boeken heeft hij zijn visie uitgewerkt over onder andere de verbetering van de psychische gezondheid.