We hebben alles onder controle
Titel
We hebben alles onder controle
Subtitel
Risico en corona
Prijs
€ 22,99
ISBN
9789462498655
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
204
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.2 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

"Het coronaboek dat het Nederlandse beleid nu nodig heeft."
– Peter van Bergeijk, Economisch Statistische Berichten

Over De oorlog van nu. Een rationele kijk op militair geweld in de 21e eeuw:
‘Klep en Bijkerk toveren in hun meeslepende boek een panorama tevoorschijn van de menselijke omgang met oorlog en geweld.’
– Beatrice de Graaf

Over Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies:
‘Christ Klep heeft over de nasleep van drie vredesmissies een indrukwekkend boek geschreven. De comparatieve benadering is gedurfd en de vraagstelling ambitieus, zijn schrijfstijl krachtig.’
– Thijs Brocades Zaalberg in BMGN

Christ Klep

We hebben alles onder controle

Risico en corona

Tijdens de coronapandemie vonden overheid, wetenschap en burger elkaar terug in een ongemakkelijke vertrouwensdriehoek. In de strijd tegen een nieuw en ongekend virus moest elke hoofdrolspeler de andere spelers kunnen vertrouwen bij het maken van de talloze risico-inschattingen. Had de lockdown zin? En de avondklok? Zou het RIVM gelijk krijgen met zijn modellen? Werkten die mondkapjes nu eigenlijk wel of niet? Het was vooral deze dagelijkse risicodynamiek die onze omgang met de pandemie bepaalde.

In We hebben alles onder controle analyseert historicus Christ Klep de coronapandemie vanuit een verrassend en relevant perspectief: dat van onze risicoperceptie.
Auteur

Christ Klep

Christ Klep is historicus, gespecialiseerd in militaire, politieke en internationale geschiedenis. Hij is universitair docent en freelance publicist. Eerder publiceerde hij over de Nederlandse militaire identiteit, over Uruzgan, de Joint Strike Fighter en Nederlandse vredesmissies.