Langs de IJssel
Titel
Langs de IJssel
Subtitel
Natuur en cultuur in de IJsselvallei
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462498716
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
100
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 23 x 0.8 cm
Categorie
Kunst
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Kester Freriks

Langs de IJssel

Natuur en cultuur in de IJsselvallei

Het is de rivier met weidse uiterwaarden en schitterende slingers, met eeuwenoude cultuur langs de oevers en onweerstaanbare natuur: met een lengte van 125 kilometer stroomt de IJssel vanaf de vertakking met de Rijn bij Arnhem in noordelijke richting naar het IJsselmeer. Aan de rivier liggen Hanzesteden met een boeiend verleden.

Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen zijn als historische juwelen in het landschap. Waterstaatkundige werken als sluizen en bruggen, veerboten, steenfabrieken en landhuizen markeren het bijzondere karakter van de IJsselstreek en de IJsselvallei.

In het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei onderneemt natuur schrijver Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en schrijft al lopend de biografie van de rivier. Hij neemt de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land.
Auteur

Kester Freriks

Kester Freriks is schrijver van romans en essays. Ook schrijft hij voor NRC Handelsblad over theater, literatuur en natuur. Hij ontving de Van der Hoogt-prijs voor literatuur en hij stond tweemaal op de longlist van de Jan Wolkers Prijs voor het Beste Natuurboek.