Merdeka
Titel
Merdeka
Subtitel
De strijd om de Indonesische onafhankelijkheid en de ongewisse opkomst van de Republiek 1945-1950
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462498778
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 20,00

Recensies

'Met Merdeka schreven Schulte Nordholt en Poeze een Nederlandstalig standaardwerk over de Indonesische kant van de onafhankelijkheidsstrijd.'
– Marleen van den Berg, Jonge Historici

'An extraordinarily detailed account of the Indonesian revolution'
– Joost Coté, Low Countries Historical Review

Henk Schulte Nordholt, Harry Poeze

Merdeka

De strijd om de Indonesische onafhankelijkheid en de ongewisse opkomst van de Republiek 1945-1950

Onder de leus ‘Merdeka!’ stortte de Republiek Indonesië zich in 1945 in een strijd om de onafhankelijkheid waarvan niemand op dat moment de afloop kon voorspellen. Het is een verhaal over republikeinse leiders die na de gruwelen van de Japanse bezetting een nieuwe staat moesten opbouwen en te maken kregen met strijdlustige jongeren, eigenzinnige militaire leiders, behoudende federalisten, revolutionaire communisten en radicale moslims. Zij moesten ook het hoofd bieden aan kortzichtige Nederlandse politici en militaire hardliners die zich op grote schaal bedienden van geweld. Dat de republikeinse leiders hun strijd wonnen, is het grote wonder van de Indonesische revolutie.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Henk Schulte Nordholt

Henk Schulte Nordholt is emeritus hoogleraar Indonesische geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en Honorary Fellow van het KITLV in Leiden.

Harry Poeze

Harry Poeze is voormalig uitgever en gastonderzoeker aan het KITLV in Leiden en een vooraanstaand onderzoeker van de Indonesische revolutie.