Humor
Titel
Humor
Subtitel
Een antropologische blik
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789462498785
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
104
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 0.9 cm
Categorieën
Cultuur
Samenleving
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Recensies

"our view of Driessen’s work is positive. He combines theory and practice in a light way, while making a convincing plea for more attention to humor within anthropology."
– Merel Driessen, Susan Peschier & Mick Spaas, Students of Cultural Anthropology Journal

Henk Driessen

Humor

Een antropologische blik

Hoe zou het leven zijn zonder humor, grap en lach? Voor veel mensen schraal en saai, misschien wel onmenselijk. Humor speelt in meerdere en wisselende gedaanten een vitale rol in alle samenlevingen. Antropologen komen tijdens hun onderzoek veelvuldig in aanraking met meerdere vormen van lachen en humor. Zij vinden dit echter veelal niet van wetenschappelijk belang en werken het nauwelijks uit in hun artikelen en monografieën.

Dit boek is een poging om functie en betekenis van humor als smeerolie in de raderen van sociale verbanden te laten zien. De auteur kijkt daarbij vooral naar de onderzoekspraktijk van de wetenschap zelf, met name naar de beschrijvingen van het veldwerk van antropologen.
Auteur

Henk Driessen

Henk Driessen is cultureel antropoloog en emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij redigeerde In het huis van de islam en schreef Pijn en cultuur, Terug naar de Spaanse Burgeroorlog, Pijn en Humor.