Huid
Titel
Huid
Vertaler
Arieke Kroes
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462499096
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
284
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 0.2 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'Moedig, naakt, aangrijpend. Met grote gevoeligheid geschreven.'
– Irene Vallejo, auteur van Papyrus

Sergio del Molino

Huid

Onze huid bepaalt de indruk die we maken nog voordat we een woord gesproken hebben. Op basis van onze huid delen we elkaar in op kleur, leeftijd, sociale klasse, gezondheid en geschiktheid als bedpartner. Het is onze huid die ons met anderen verbindt, maar ons ook van anderen scheidt, als een schil die ons beschermt maar tegelijk oneindig kwetsbaar maakt. En als onze huid ziek is, vormt hij een bron van schaamte en pijn.
De verteller van Huid voelt zich een monster als hij door psoriasis met vlekken en schilfers wordt bedekt. Zijn jeuk, schaamte en ellende verbinden hem met een aantal opmerkelijke figuren uit de geschiedenis en literatuur. Jozef Stalin, Cyndi Lauper, John Updike, Vladimir Nabokov en ook Pablo Escobar leden aan dezelfde kwaal. In hun verhalen leest Sergio del Molino een lichamelijke geschiedenis van krabbende mensen, en prikt zo onze illusies over schoonheid, gelijkheid, gezondheid en maakbaarheid genadeloos door.
Auteur

Sergio del Molino

Sergio del Molino won in Spanje al vele prijzen met essays als Het godvergeten Spanje, door Spaanse critici en boekhandelaren uitgeroepen tot het beste boek van het jaar, en La hora violeta over de ziekte en dood van zijn zoontje. Hij is columnist voor El País en radiozender Onda Cero en schreef verscheidene romans.