In de ban van de bosgeest
Titel
In de ban van de bosgeest
Subtitel
Ontmoetingen in de Surinaamse jungle, 1972-2004
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462499225
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Biografie
Politiek
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Deryck Ferrier

In de ban van de bosgeest

Ontmoetingen in de Surinaamse jungle, 1972-2004

In 1972 trekt Deryck Ferrier met zijn ploeg boomkenners en een inheemse verkenner het Surinaamse oerwoud in om het land in kaart te brengen voor commerciële exploitatie. Het wordt een reis die hen voor altijd met elkaar zal verbinden.

Ferrier voert ons het Surinaamse oerwoud in en ook weer uit: langs de veelbewogen jaren voor en na de onafhankelijkheid van 1975, de Nederlands-Surinaamse verhoudingen en de Sergeantencoup met zijn verstrekkende gevolgen.

Onderweg zien we hoe de geschiedenis ingrijpt in de levens van de leden van de ‘bosploeg’ en uiteindelijk, vijftien jaar later, keren we terug naar de jungle… Op zoek naar het raadsel van weleer, naar de verdwenen verkenner en naar de indianenopstand die het jonge Suriname bijna verscheurde.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Deryck Ferrier

Deryck Ferrier (20 juli 1933-7 januari 2022) was de oudste zoon van Johan Ferrier, de eerste president van Suriname. Ferrier was werkzaam als landbouwkundige en socioloog. Hij was sinds 1971 algemeen directeur van het Centrum voor Economisch en Sociaalwetenschappelijk Onderzoek (CESwO) en auteur van verscheidene sociaalwetenschappelijke publicaties en literaire werken.