Chinezen uit Indonesië
Titel
Chinezen uit Indonesië
Subtitel
De geschiedenis van een minderheid
Prijs
€ 27,50
ISBN
9789462499867
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
17.4 x 23.4 x 1.6 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

'Door het boek van Tjiook-Liem besef ik dat aanpassen een bewuste koloniale strategie is geweest, die in het onafhankelijke Indonesië bleef voortbestaan, maar dan de andere kant op.'
– Liang de Beer, de Nederlandse Boekengids

'Voor de Chinezen zelf en hun jongere generaties is het een "must" voor meer inzicht in de eigen geschiedenis.'
– Peter van Riel, Pelita Magazine

Patricia Tjiook-Liem

Chinezen uit Indonesië

De geschiedenis van een minderheid

Voor de economische doelen van de VOC en de koloniale overheid in de Indonesische archipel waren de Chinezen van meet af aan onmisbaar. Hun rol in de economie bleef door de eeuwen heen belangrijk. Nadat de Chinezen in de kolonie aan het begin van de twintigste eeuw gelijkheid wisten te verkrijgen en de voor hen discriminerende wettelijke regelingen werden opgeheven, moesten zij in de Indonesische Republiek opnieuw voor hun rechten vechten. Het bleek een moeizaam proces vol spanningen rondom kwesties van cultuur, etniciteit en nationaliteit. ..

Patricia Tjiook-Liem neemt de lezer mee langs de belangrijkste perioden in deze tot nu toe onderbelichte geschiedenis en laat de worsteling zien van de Chinezen in en uit Indonesië.
Auteur

Patricia Tjiook-Liem

Patricia Tjiook-Liem is gepromoveerd op de rechtspositie van de Chinezen in Nederlands-Indië 1848–1942. Voor haar is de geschiedenis van deze bevolkingsgroep een bron van onderzoek gebleven. Zij is voorzitter van de Stichting Chinese Indonesian Heritage Center (CIHC).