De Canon van Nederland
Titel
De Canon van Nederland
Subtitel
Vijftig vernieuwde vensters voor onze tijd
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789463724555
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
132
Publicatiedatum
Afmetingen
17.3 x 22.5 x 0.9 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 16,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Commissie Herijking Canon van Nederland

De Canon van Nederland

Vijftig vernieuwde vensters voor onze tijd

Toen de wereld veertien jaar jonger was, leek het Verenigd Koninkrijk nog onlosmakelijk verbonden aan ‘Europa’, werd er volop aardgas gewonnen in Groningen, noemde men Michiel de Ruyter onbekommerd een zeeheld en vonden de meeste mensen het verdedigbaar dat er slechts drie vrouwen waren opgenomen in de Canon van Nederland.

De tijd vliegt. Toch heeft de Canon sinds zijn lancering in oktober 2006 de tand des tijds op veel punten goed doorstaan. Ontworpen door de commissie-Van Oostrom is hij een begrip geworden. Op allerlei manieren vervult hij een rol in de samenleving en wordt hij ingezet in het onderwijs.

Het is echter tijd voor een nieuwe editie van de Canon van Nederland, voor het komende decennium. Van Trijntje tot de Leeuwinnen: De Canon van Nederland vertelt in vijftig vensters een verhaal over de historische en culturele ontwikkeling van Nederland. In 2020 presenteerde de Commissie Herijking Canon van Nederland het rapport Open vensters voor onze tijd. Dit boek is de publieksversie van dat rapport.

De Canon van Nederland zal dit najaar ook verschijnen in het Engels als The Netherlands in a Nutshell, revised edition, ISBN 9789463727655.

Zie ook www.canonvannederland.nl.