Academische Vrijheden in Nederland
Titel
Academische Vrijheden in Nederland
Subtitel
Wat staat er op het spel?
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789463726290
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
310
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 2.9 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Samenleving
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 14,99

Lukas M. Verburgt, Jan Willem Duyvendak (red.)

Academische Vrijheden in Nederland

Wat staat er op het spel?

Academische vrijheid is essentieel voor goede wetenschap, maar lijkt wereldwijd steeds meer onder druk te staan. In deze bundel gaan prominente en jonge wetenschappers met elkaar in discussie over de belangrijkste actuele thema’s rondom academische vrijheid binnen de Nederlandse wetenschap, van samenwerking met China tot intimidatie op sociale media en van de Nationale Wetenschapsagenda tot diversiteitsbeleid op de universiteit. Aan de hand van deze en andere thema’s laten Lukas M. Verburgt en Jan Willem Duyvendak samen met 20 andere auteurs hun licht schijnen op veelzijdige en urgente fenomeen. Het is de hoogste tijd dat we in het maatschappelijke en politieke debat over de staat van de Nederlandse wetenschap, over academische vrijheden, in meervoud, gaan spreken.
Redacteuren

Lukas M. Verburgt

Lukas M. Verburgt is op dit moment Gerda Henkel Research Scholar en verbonden aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).

Jan Willem Duyvendak

Jan Willem Duyvendak is faculteitshoogleraar van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) aan de Universiteit van Amsterdam en Directeur van Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW). Bij AUP verscheen ook zijn boek Thuis. Het drama van een sentimentele samenleving (2017).