Alles wat je wilt weten over hardlopen
Titel
Alles wat je wilt weten over hardlopen
Subtitel
Nu uitgebreid en geactualiseerd
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789463728089
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
292
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.7 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

"Het fascinerende van dit boek is dat je leest over werkelijk alles rond het hardlopen dat ooit wetenschappelijk onderzocht is, maar nog fascinerender vind ik dat blijkt dat je gewoon zelf moet gaan lopen om uit te vinden wat voor jou waar is"
– Dolf Jansen

"Mariska van Sprundel, die al jaren voor Runner's World schrijft, hield alle loperswaarheden nu eens goed tegen het licht. Wat is er waar van alles wat lopers denken te weten? Met wetenschappers & experts zocht ze het uit. Een ontzettend leerzaam boek voor elke loper."
– Olivier Heimel, hoofdredacteur Runner's World

Mariska van Sprundel

Alles wat je wilt weten over hardlopen

Nu uitgebreid en geactualiseerd

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie?

Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen onderzoekt Van Sprundel de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen uit de sportwetenschap. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke beginneling of gevorderde loper mee uit de voeten kan.

In deze nieuwe editie gaat Mariska van Sprundel uitgebreid in op herstelstrategieën, zijn de nieuwste inzichten rond schoenen verwerkt en neemt ze technologie om overbelasting te meten onder de loep.
Auteur

Mariska van Sprundel

Mariska van Sprundel is wetenschapsjournalist en is afgestudeerd in biologie en biomedische wetenschappen. Ze schrijft onder meer voor Trouw, Runner’s World en NEMO Kennislink. Ze is hardlooptrainer bij atletiekvereniging Phoenix in Utrecht en houdt een blog bij over wetenschap en hardlopen op RationeleRenner.nl.