Ongezien, ongehoord
Titel
Ongezien, ongehoord
Subtitel
Hindostanen in de Nederlandse koloniale geschiedenis
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464560626
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 1.7 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Koloniaal
Religie
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'Dit boek vormt een onmisbare bijdrage aan het Nederlands debat over het (post)koloniale verleden.'
– Sinan Çankaya, antropoloog en schrijver

Jaswina Elahi, Ruben Gowricharn

Ongezien, ongehoord

Hindostanen in de Nederlandse koloniale geschiedenis

In de Nederlandse discussie over het koloniaal verleden staat de slavernij in het Caraïbisch gebied centraal. Maar Suriname heeft ook een stelsel van contractarbeid gekend. Dit vormt de geschiedenis van de grootste etnische groep, de Hindostanen. Hoewel hierover ondertussen enkele boeken zijn geschreven – veelal door Hindostanen zelf – heeft deze geschiedenis het Nederlands publiek nauwelijks bereikt. Ongezien, ongehoord maakt de verbinding zichtbaar tussen afschaffing van de slavernij en de immigratie van contractarbeiders, bespreekt de culturele erfenis van Surinaamse Hindostanen en gaat in op de effecten op de hedendaagse Hindostaanse gemeenschap in Nederland.
Auteurs

Jaswina Elahi

Jaswina Elahi is cultuurwetenschapper en schrijft in verschillende (digitale) kranten over Hindostanen en hun koloniale verleden. Daarnaast is zij onderzoeker bij het Rathenau Instituut.

Ruben Gowricharn

Ruben Gowricharn, hoogleraar Hindostaanse diasporastudies aan de Vrije Universiteit, heeft tal van boeken en artikelen over Hindostanen in Suriname en Nederland op zijn naam staan.