Sportvissen door de jaren heen
Titel
Sportvissen door de jaren heen
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464560749
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 1.6 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Hans van der Pauw

Sportvissen door de jaren heen

Nederland is met zijn polders, plassen en rivieren bij uitstek een land voor sportvissers. De hengelsport kan zich hier de laatste jaren op een toenemende belangstelling verheugen en telt inmiddels meer dan 1,7 miljoen beoefenaars. Ook aan publicaties en websites over de techniek van het vissen is geen gebrek, maar de sport zelf was nooit onderwerp van een beschouwend boek.

Sportvissen door de jaren heen wil die leemte opvullen en belicht allerlei onderdelen van de ontwikkeling van de hengelsport, van ultralicht spinnen tot specimen hunting en van snoeklepels tot karperhengels. De aardigste en meest troostrijke visboeken komen aan bod en zelfs de geur van ouderwetse hengelsportzaakjes blijft niet onbesproken. Veel opgewekte variatie dus. Vooral plezierig voor als ze weer eens niet willen bijten. Of voor na afloop, thuis, met droge sokken aan.
Auteur

Hans van der Pauw

Hans van der Pauw is historicus en sportvisser, volgens hem twee uitingen van hetzelfde jachtinstinct. In 2006 publiceerde hij het standaardwerk Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, bekroond met de mr. J. Dutilhprijs, en in datzelfde jaar verscheen van zijn hand ook de eerste bloemlezing uit de Nederlandse hengelsportliteratuur, Tijdloos Sportvissen.