Pegasus kiest het luchtruim
Titel
Pegasus kiest het luchtruim
Subtitel
Luchtlandingsoperaties Colossus, Biting, Freshman tijdens WOII
Prijs
€ 16,99
ISBN
9789464560947
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
104
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Serie
Pegasus
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Dick Beumer

Pegasus kiest het luchtruim

Luchtlandingsoperaties Colossus, Biting, Freshman tijdens WOII

Een van de meest spectaculaire militaire innovaties van de Tweede Wereldoorlog vormden de luchtlandingstroepen. Deze ‘Airborne forces’ werden door de lucht naar hun operatiegebied aangevoerd met transportvliegtuigen, zweefvliegtuigen of per parachute. Ze hadden een offensief doel en werden meestal ingezet tegen een vijand die verdedigend sterk in het voordeel was.
De eerste parachute-operatie vond plaats op 24 januari 1941, operatie Colossus (Italië). De tweede, operatie Biting (Frankrijk) was op 29 mei 1941. Operatie Freshman (Noorwegen) startte in de nacht van 19 op 20 november 1942. Het 11 Air Service Battalion was de voorganger van het 1st Parachute Battalion dat later de 1st Parachute Brigade werd.
Auteur

Dick Beumer

Dick Beumer is afkomstig uit Arnhem. Hij is voormalig korporaal 1e klasse van het 11e Pantserinfanteriebataljon Garde Grenadiers en al zijn hele leven bezig met de Tweede Wereldoorlog. De verzamelhobby is zijn leven geworden. Het is niet alleen het verzamelen van embleempjes, maar ook allerhande militaria.