Een ontdekking van de wereld in de achttiende eeuw
Titel
Een ontdekking van de wereld in de achttiende eeuw
Subtitel
Reisdagboek van de Gentse aalmoezenier Michael de Febure 1721-1722
Prijs
€ 42,80
ISBN
9789464561258
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 24.4 x 2.7 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Koloniaal

Recensies

‘Deze “wonderlijcke voyagie” verraadt een geheel eigen kijk op Azië in de achttiende eeuw.’ – MICHIEL VAN GROESEN, HOOGLERAAR ZEEGESCHIEDENIS AAN DE UNIVERSITEIT LEIDEN

Jan Parmentier, Kristin Van Damme

Een ontdekking van de wereld in de achttiende eeuw

Reisdagboek van de Gentse aalmoezenier Michael de Febure 1721-1722

Op verzoek van de Gentse ondernemersfamilie Maelcamp ging de 58-jarige priester Michael de Febure als aalmoezenier mee op handelsmissie naar de zuidwestkust van India en de steden Goa en Surate. Nooit eerder kwam hij van onder zijn kerktoren vandaan en zeebenen had hij ook al niet. Tijdens de heenen terugreis in 1721-7122 schreef hij minutieus op wat hij zag en meemaakte. Hij vertelt over het dagelijks leven aan boord, piraten, zeefauna, scheurbuik, navigatie, temperatuurwaarnemingen en de volken en culturen in Kaapverdië, India en de Azoren. Vol verwondering kijkt hij naar een wereld die hij alleen kende uit oude boeken.
Auteurs

Jan Parmentier

Dr. Jan Parmentier is gespecialiseerd in de maritieme en overzeese geschiedenis van de vroegmoderne periode. Hij werkt bij het MAS in Antwerpen, als curator van de maritieme collectie tot 1830.

Kristin Van Damme

Kristin Van Damme is licentiate Geschiedenis en studeerde in 1995 af aan de Gentse Universiteit. Ze werkte jarenlang als tentoonstellingsmaker voor het Gentse ontwerpbureau Tijdsbeeld & Pièce Montée. Sinds 2018 is ze adjunct van de directie bij Historische Huizen Gent.