9789462492004f

Bij de rechter op schoot • (On)gewone taferelen in de rechtszaal, door Hans Smulders (eBook)

 4,99

Wie denkt dat rechters wereldvreemde wezens zijn die alleen maar in wetboeken bladeren, moet Bij de rechter op schoot eens lezen.

Hans Smulders vertelt hierin over spannende, onthutsende of gekke rechtszaken van alledag. Uit de eerste hand, want hij is rechter en heeft al die zaken zelf onderhanden gehad. Geen gevallen van moord en doodslag, maar kwesties waar iedereen mee te maken kan krijgen. Een uit de hand gelopen ruzie, ontslag, zwartwerken, een coffeeshop of een gestolen mobieltje bij­voorbeeld.

Toch gaat het boekje vooral over de mensen die in de rechtszaal verschijnen: een boze burgemeester, een porno-abonnee, een politieman met een valse sleutel, vechtende broers, een vrouw die op een sluwe contactadvertentie reageerde en vele andere schilderachtige figuren. Het werk van een rechter blijkt verrassend afwisselend. En soms niet eenvoudig, want voor al deze mensen staat er steeds veel op het spel. Geen saaie inleiding in het recht dus, maar taferelen uit de rechtszaal, beschreven met veel begrip en humor.

Over de auteur(s)

Hans Smulders (1945) is vice-president bij de rechtbank Zutphen.

Extra informatie

Titel

Bij de rechter op schoot

Subtitel

(On)gewone taferelen in de rechtszaal

Auteur

Hans Smulders

Illustrering

tekst

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492004

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!