9789462492226f

Overlegeconomie in oorlogstijd • De Nederlandsche Overzee Trustmaatschappij en de Eerste Wereldoorlog, door Samuel Kruizinga (eBook)

 19,99

Nederland bleef tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) neutraal. Maar het belangrijkste nog neutrale handelsland van Europa werd door de oorlogvoerenden zwaar onder druk gezet.

De Nederlandse regering was bang dat toegeven aan de één door de ander als oorlogsverklaring zou worden gezien en trok zich daarom geheel terug. Zij liet het onderhandelen met de oorlogvoerenden over aan particulieren. De belangrijkste particuliere organisatie die toen ontstond was de Nederlandsche Overzee Trustmaatschappij (NOT).

Overlegeconomie in oorlogstijd gaat over de werking van deze mysterieuze maar uiterst invloedrijke organisatie, die naast het algemeen ook het eigenbelang van haar rijke eigenaars diende. De NOT kreeg echter te maken met zware concurrentie van krachten binnen het zakenleven en de politiek die zo hun eigen plannen hadden voor Nederland.

Over de auteur(s)

Dr. Samuël Kruizinga (1980) is universitair docent Nieuwste Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2011 aan diezelfde universiteit in de sociaal-economische geschiedenis.

Extra informatie

Titel

Overlegeconomie in oorlogstijd

Subtitel

De Nederlandsche Overzee Trustmaatschappij en de Eerste Wereldoorlog

Auteur

Samuel Kruizinga

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492226

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!