9789057304293f

Geschiedenis van de Wadden • Canon van de Waddeneilanden, door Doedens en Houter

 29,95

Veel werd geschreven over de natuur en de geschiedenis van ieder eiland apart. Geschiedenis van de WaddenCanon van de Waddeneilanden is het eerste dat vijftig historische hoogtepunten en hoofdzaken van de Nederlandse Waddeneilanden weergeeft. In hun samenhang en apart. Van Texel, Vlieland en Terschelling tot Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog.

Het water verbond de eilanders. Hun blik was gericht op de Noord-, de Zuider- en de Waddenzee, op de Oostzee en Indië; zonder zeevaart en visserij kon geen eiland. De eilander ‘talen’ zijn verwant. De folklore kent overeenkomsten. De aanleg van bossen maakt op alle eilanden deel uit van één proces. Opvallend is de aanwezigheid van doopsgezinden. De rol van kerken en kloosters is bepalend voor de Waddengeschiedenis. Veranderingen van het landschap voltrekken zich hier sneller dan elders. Aparte staatjes als Ameland, beroemde Nederlanders als kardinaal de Jong, Willem Barendsz. en Willem de Vlaming komen aan bod. De betekenis voor onze nationale defensie is en was groot. Meer dan elders vindt en vond men er kunstenaars van allerlei soort, zoals Wolkers op Texel.

Er werd overlegd met tal van kenners van de eilanden zelf om een evenwichtig beeld te scheppen. Een totale geschiedenis in hoofdzaken.

Over de auteur(s)

Anne Doedens (1945) was docent Nieuwe Geschiedenis bij hoger onderwijsinstellingen in Amsterdam. Jan Houter is geschiedschrijver en entertainer over en van Vlieland.
Doedens en Houter ontvingen de Lutineprijs 2014 voor hun onderzoek naar de Gouden Eeuw op de Wadden.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van de Wadden

Subtitel

Canon van de Waddeneilanden

Auteur

Anne Doedens; Jan J. Houter

Omvang

192 pagina’s

Formaat

23,8 x 28,6 cm

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057304293

Gewicht 1.248 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!