9789462492264f

Verzet in Nederlands-Indië • Het levensverhaal van Bep Stenger, door Nadet Somers (eBook)

 4,99

Het levensverhaal van Bep Stenger gaat over de bijdragen van gewone mensen aan het verzet in het voormalig Nederlands-Indië tegen de Japanse bezetter. Zij vertelt over haar jeugd in Indië, over de hulpacties voor bezet Nederland en over de Japanse inval in Indië. Over hoe zij per toeval maar zonder te aarzelen betrokken raakte bij verzetsactiviteiten. Activiteiten die zij met een lange gevangenisstraf moest bekopen. Haar verhaal kent gruwelijke kanten, veel van haar vrienden zijn ter dood gebracht. Maar er zijn ook lichtpuntjes. De vrouwen in de gevangenis waren strijdbaar en hebben elkaar steeds gesteund. Hierdoor is het verhaal van Bep Stenger over het verzet een verhaal om nooit te vergeten.

Ook nu nog staat het leven van Bep Stenger in het teken van het verzet. Samen met anderen probeert zij in de Vereniging Voormalig Verzet Oost-Azië bekendheid te geven aan het verzet in Indië. Om de herinnering aan al die dappere mannen en vrouwen levend te houden.

Verzet in Nederlands-Indië verscheen als deel 2 uit de serie Verzetsverhalen.

Over de serie
Uitgave in de reeks Verzetsverhalen, onder redactie van het Verzetsmuseum Amsterdam. Vijf delen waarin vijf personen getuigenis afleggen van hun verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen om nooit te vergeten en om door te vertellen aan jongere generaties. Gruwelijke gebeurtenissen, aan het papier toevertrouwd, ook om te spreken voor de hen die de oorlog niet overleefden.

Over de auteur(s)

Nadet Somers is Researcher bij Scoop.

Extra informatie

Titel

Verzet in Nederlands-Indië

Subtitel

Het levensverhaal van Bep Stenger

Auteur

Nadet Somers

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Serie

Verzetsverhalen

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492264

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!