9789462492127f

Een Limburgse onderwijzer in het verzet • Het levensverhaal van Fons Mertens, door Gerard Sonnemans (eBook)

 4,99

Al in 1940 schreef en verspreidde de Limburgse onderwijzer Fons Mertens anti-Duitse pamfletten. Aanvankelijk in de omgeving van zijn woonplaats Nunhem, later door heel Limburg. Toen de Duitsers hem op het spoor kwamen verhuisde hij naar Sevenum. Daar raakte hij betrokken bij de zorg voor de honderden onderduikers in het dorp. Hij ontkwam verschillende malen ternauwernood aan Duitse gevangenschap. Uiteindelijk moest hij zelf ook onderduiken.

Mertens vond niet dat hij met zijn verzetswerk iets bijzonders deed. Zijn verhalen hebben een verhelderende directheid. Door talloze details geven ze een levendig beeld van de alledaagse praktijk van het verzet in de besloten rooms-katholieke dorpsgemeenschappen van Noord- en Midden-Limburg.

Een Limburgse onderwijzer in het verzet verscheen als deel 3 uit de serie Verzetsverhalen.

Over de serie
Uitgave in de reeks Verzetsverhalen, onder redactie van het Verzetsmuseum Amsterdam. Vijf delen waarin vijf personen getuigenis afleggen van hun verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen om nooit te vergeten en om door te vertellen aan jongere generaties. Gruwelijke gebeurtenissen, aan het papier toevertrouwd, ook om te spreken voor de hen die de oorlog niet overleefden.

Over de auteur(s)

Gerard Sonnemans werd in 1959 geboren in het Zuid-Limburgse Eygelshoven, maar hij groeide op in Boxmeer, waar hij ook nu (weer) woont.
Jarenlang studeerde en werkte hij aan de universiteit van Nijmegen, waar hij zich vooral bezighield met spannende verhalen uit de Middeleeuwen.

Extra informatie

Titel

Een Limburgs onderwijzer in het verzet

Subtitel

Het levensverhaal van Fons Mertens

Auteur

Gerard Sonnemans

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Serie

Verzetsverhalen

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492127

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!