9789462492158f

Geen leven zonder verzet • Het levensverhaal van Henk van Moock, door Liesbeth Van der Horst (eBook)

 4,99

‘De dingen die ik heb meegemaakt zijn eigenlijk te erg om te vertellen’, vertelt Henk van Moock ergens in Geen leven zonder verzet, zijn levensverhaal. Toch heeft hij dat vele malen gedaan. Jaren achtereen trok hij van school naar school om, zichzelf geweld aandoend, te getuigen van zijn bittere ervaringen. En nu heeft hij zijn persoonlijke geschiedenis aan het papier toevertrouwd.

Zo’n onderneming getuigt van grote, persoonlijke moed. Van Moocks ervaringen zijn met recht te erg om te vertellen. Van Schoorl via Amersfoort naar Vught. Van Dachau, via Auschwitz naar Mauthausen. Vernedering, uitputting, honger, ijzige kou en doodsgevaar. De dood van lotgenoten, waar ook het oog reikt.

Je kunt proberen die gruwelijke ervaringen te verdringen en alles op alles te zetten om weer tot een normaal leven komen. Maar je kunt ook besluiten te getuigen. Te getuigen opdat het nooit meer zal gebeuren. Dat was de keuze die Henk van Moock heeft gemaakt. “Omdat ik nog leef en al die anderen niet, en omdat ik getuige ben geweest van hun dood, daarom moet ik getuigenis afleggen en protesteren tegen onderdrukking. Daar ga ik mee door tot mijn laatste ademtocht.” En zelfs daarna. Want het levensverhaal van Henk van Moock is een monument voor alle tijden.

Verschenen als deel 1 uit de serie Verzetsverhalen.

Over de serie
Uitgave in de reeks Verzetsverhalen, onder redactie van het Verzetsmuseum Amsterdam. Vijf delen waarin vijf personen getuigenis afleggen van hun verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen om nooit te vergeten en om door te vertellen aan jongere generaties. Gruwelijke gebeurtenissen, aan het papier toevertrouwd, ook om te spreken voor de hen die de oorlog niet overleefden.

Over de auteur(s)

Liesbeth van der Horst is directeur van het Verzetsmuseum te Amsterdam.

Extra informatie

Titel

Geen leven zonder verzet

Subtitel

Het levensverhaal van Henk van Moock

Auteur

Liesbeth van der Horst

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Serie

Verzetsverhalen

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492158

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!