9789462492073f

Agent van de Zwitserse Weg • Het levensverhaal van Jan van Borssum Buisman, door Marc Couwenberg (eBook)

 4,99

In 1940 is Jan van Borssum Buisman tweedejaars student bouwkunde in Delft. Hij wil, zoals veel studenten, actief worden in het verzet. Hij wordt echter gearresteerd vanwege een incident waarbij hij as op het uniform van een Duitse officier morst. De Duitsers houden hem vanaf dat moment in de gaten. Samen met een studievriend vertrekt hij te voet richting Zwitserland. Met als doel: zo snel mogelijk Engeland bereiken.

Na omzwervingen, een arrestatie in Frankrijk en een onverwachte vrijlating, arriveert het tweetal in Zwitserland. Daar ontmoet Jan dominee Visser ‘t Hooft, die op last van de Nederlandse regering in Londen een spionageroute opzet. Jan keert terug naar Nederland en smokkelt microfilms met geheime politieke en militaire informatie naar Genève. De smokkelroute, die ‘de Zwitserse Weg’ gaat heten, bestaat van 1942 tot juni 1944. Na de invasie in Normandië wordt de route overbodig.

Agent van de Zwitserse weg vertelt het relaas van een man die gedurende de oorlogsjaren de vrijheid belangrijk genoeg vond om er zijn leven voor te wagen.

Over de serie
Uitgave in de reeks Verzetsverhalen, onder redactie van het Verzetsmuseum Amsterdam. Vijf delen waarin vijf personen getuigenis afleggen van hun verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen om nooit te vergeten en om door te vertellen aan jongere generaties. Gruwelijke gebeurtenissen, aan het papier toevertrouwd, ook om te spreken voor de hen die de oorlog niet overleefden.

Over de auteur(s)

Marc Couwenberg

Extra informatie

Titel

Agent van de Zwitserse Weg

Subtitel

Het levensverhaal van Jan van Borssum Buisman

Auteur

Marc Couwenberg

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Serie

Verzetsverhalen

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492073

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!