De twintig boeken die ons denken veranderden
Titel
De twintig boeken die ons denken veranderden
Prijs
€ 9,99
ISBN
9789048529537
Uitvoering
eBook ePub
Aantal pagina's
208
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Recensies

Een scherpe analyse van baanbrekende boeken die het mondiale publieke debat hebben gevormd.Francis Fukuyama

Casper Thomas

De twintig boeken die ons denken veranderden

Het gebeurt heel af en toe. Er verschijnt een boek waarover iedereen het heeft en nog jaren napraat. Alles lijkt op zo'n moment samen te vallen: een schuivende tijdgeest, een scherpe denker die naar voren treedt en een hongerig publiek op zoek naar nieuwe inzichten.

In De twintig boeken die ons denken veranderden presenteren redacteuren en medewerkers van De Groene Amsterdammer de eigentijdse klassiekers die iedereen zou moeten kennen.

De twintig boeken die ons denken veranderden gaat bijvoorbeeld over The End of History and the Last Man van Francis Fukuyama, die een finale triomf van de liberale democratie voorspelde. Over Naomi Kleins No Logo, het handboek voor 'andersglobalisten' waarmee uiteindelijk reclamemakers aan de haal gingen. Over Edward Said die de westerse koloniale blik ontmaskerde in Orientalism. Over Le Deuxième Sexe van Simonec de Beauvoir, die het feminisme van een intellectuele grondslag voorzag. En over Richard Dawkins, die met The Selfish Gene mensen vertrouwd maakte met hun eigen genen.

De volgende auteurs leverden een bijdrage aan dit boek:
Hassan Bahara, Henri Beunders, Margreet Fogteloo, Koen Haegens, Chris van der Heijden, Rutger van der Hoeven, Marijn Kruk, Jelmer Mommers, Marja Pruis, Aukje van Roessel, Xandra Schutte, Casper Thomas, Joost de Vries en Niña Weijers

Klik hier voor de complete lijst met twintig boeken
€ 9,99
+ Bestel dit e-boek
Auteur

Casper Thomas

Casper Thomas (1983) werkt sinds 2010 bij De Groene Amsterdammer. Daarvoor was hij onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, waar hij werkte aan boeken over de gevolgen van economische crisis en de invloed van gedragswetenschappen op beleid. Casper volgde een liberal arts-opleiding aan University College Maastricht en studeerde geschiedenis in Londen. Voor De Groene schrijft hij, onder meer, over wetenschap, onderwijs en sociale vraagstukken.