Wereldverbeteraars
Titel
Wereldverbeteraars
Subtitel
Een geschiedenis van fair trade
Prijs
€ 13,99
ISBN
9789048544790
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
310
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Bedrijf
Economie
Ook beschikbaar als
Paperback - € 26,99

Recensies

Peter van Dam presenteert een boeiende verhandeling over de mogelijkheden en beperkingen van maatschappelijke actie om ontwikkelingslanden een eerlijke kans te geven in de wereldeconomie. Voor wereldverbeteraars en pragmatici.Jan Pronk

Peter van Dam

Wereldverbeteraars

Een geschiedenis van fair trade

Vijftig jaar geleden werd de beweging voor fair trade geboren. Vanuit Nederland waaierde de beweging uit over de hele wereld. Tegenwoordig ligt fair trade in de schappen van elke supermarkt.

Historicus Peter van Dam onderzocht de geschiedenis van deze opmerkelijke beweging. Die is niet alleen ouder dan vaak wordt gedacht, Wereldverbeteraars laat ook zien dat Nederland de bakermat van eerlijke handel was. Van wereldwinkels tot keurmerkkoffie - vrijwel alle belangrijke initiatieven werden in Nederland gelanceerd. Dit verhaal over gewone burgers die de wereld willen veranderen laat zien dat de erfenis van de jaren zestig nog springlevend is. Zo helpt Wereldverbeteraars ook de wereld van nu beter te begrijpen.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Peter van Dam

Peter van Dam is Universitair Docent Globalisering, Religie en Transnationale Civil Society aan de Universiteit van Amsterdam.