Menszijn
Titel
Menszijn
Subtitel
Een parasitaire wereldgeschiedenis
Vertalers
Maarten van der Werf
Brenda Mudde
Prijs
€ 6,99
ISBN
9789464560435
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
112
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Filosofie
Ook beschikbaar als
Paperback - € 12,50

William H. McNeill, Samuel Vriezen

Menszijn

Een parasitaire wereldgeschiedenis

Voor lezers van Rutger Bregman, Yuval Noah Harari, David Graeber en David Wengrow – en van Immanuel Wallerstein en Willem Schinkel.

Precies wat we nodig hebben in deze tijd van epidemieën, groeiende ongelijkheid en klimaatonheil: de kraakheldere stem van een van de grootste en meest vernieuwende historici van de menselijke beschaving, moderniteit en kapitalisme. William H. McNeill legt in een even vloeiende als diepgravende beweging de hele menselijke geschiedenis voor ons bloot als een wisselwerking van samenwerking en strijd – tussen mensen en andere organismen, en tussen groepen mensen. In zijn nawoord trekt Samuel Vriezen de door McNeill uitgezette lijnen door naar vandaag, op zoek naar een geschiedenis en politiek voor de toekomst.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

William H. McNeill

William H. McNeill (1917-2016) was de grondlegger van de moderne studie van de Wereldgeschiedenis als een nadrukkelijk niet-eurocentrische discipline met sterke antropologische, biologische en economische onderstromen. Zijn voornaamste werken zijn The Rise of the West en Plagues and Peoples.

Samuel Vriezen

Samuel Vriezen is een Nederlandse wiskundige, componist, dichter, essayist, redacteur en vertaler. Het invloedrijke essay dat hij aan het begin van de coronapandemie voor de Nederlandse Boekengids schreef over de viruspolitiek vertoont opmerkelijke continuïteit met het werk en denken van McNeill.