Werelddenkers
Titel
Werelddenkers
Subtitel
Een nieuwe geschiedenis van de filosofie, tot aan Descartes
Prijs
€ 34,99
ISBN
9789048558551
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
894
Publicatiedatum
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
Hardback - € 69,99

Recensies

Gerard Drosterij en Bob van Geffen waren te gast bij Benji Heerschop op Radio 1 in het programma "De nacht van..."

Ze spraken uitgebreid over hun drijfveren, idealen, invalshoeken en overwegingen bij het schrijven van dit boek. Ook hun andere activiteiten, met name de door hen opgerichte Eendagsschool, komen aan de orde. Beluister de podcast in zijn geheel via je favoriete podcast-app of klik hier.

Gerard Drosterij, Bob van Geffen

Werelddenkers

Een nieuwe geschiedenis van de filosofie, tot aan Descartes

Werelddenkers zijn filosofen die de wereld zo goed mogelijk willen begrijpen, maar zich ook waardig willen verhouden tot die wereld. Hun filosofie is nauw verbonden met hun gemeenschappen, leerlingen, andere filosofen, en niet in de laatste plaats, met zichzelf. De doorwerking van hun ideeën is nog altijd aanwezig in hedendaagse opvattingen over ethiek, politiek en religie. De geleidelijke ontwikkeling daarvan is in de filosofie vaak niet inzichtelijk, net zomin als de onderlinge verwevenheid van deze belangrijke maatschappelijke thema’s. Werelddenkers vertelt daarom een doorlopend verhaal van de Europese filosofie, voor een breed en geïnteresseerd publiek. Gerard Drosterij en Bob van Geffen nemen de lezer mee van het begin van de filosofie tot de tijd waarin de republiek Nederland tot stand komt. Veel belangrijke filosofen passeren hierbij de revue. Ze demonstreren hoe noodzakelijk de filosofie is voor iedereen die serieus wil nadenken over de menselijke beschaving en de huidige maatschappelijke uitdagingen.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Gerard Drosterij

Gerard Drosterij is politiek filosoof. Hij werkt als docent aan Fontys Hogescholen en is medeoprichter van De Eendagsschool, een filosofische leergemeenschap van en voor jongeren uit het beroepsonderwijs. Hij publiceerde diverse boeken en vele artikelen en was columnist voor Metro, Wegener, BNR Nieuwsradio en De Volkskrant.

Bob van Geffen

Bob van Geffen is theoloog en filosoof. Hij was actief in het jongeren- en vormingswerk, bestuurder van diverse kerkelijke instellingen en docent in o.a. het beroepsonderwijs. Over die werkzaamheden heeft hij meermaals gepubliceerd. Hij is medeoprichter van De Eendagsschool.