Van aardbeving tot zoönose
Titel
Van aardbeving tot zoönose
Subtitel
Over de inzet van modellen voor beleid
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462499928
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
232
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.3 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'Het boek is een heldere uiteenzetting over een pijnlijk onderwerp. Het wisselt concrete voorbeelden af met filosofische beschouwingen over wetenschapsbeoefening, zodat het zowel herkenbaarheid als diepgang biedt. De kritische, soms sarcastische toon van de auteurs maakt het bovendien prettig leesbaar.'
New Scientist

Ronald Meester, Marc Jacobs

Van aardbeving tot zoönose

Over de inzet van modellen voor beleid

Wat hebben de toeslagenaffaire, de schade door aardbevingen in Groningen, de coronapandemie, het stikstofdossier, de financiële crisis en het klimaatdossier met elkaar gemeen? Al deze dossiers werden of worden met modellen bestudeerd, en veel besluiten werden genomen op basis van die modellen.

Het is belangrijk dat er meer maatschappelijk bewustzijn over modellen ontstaat. Van aardbeving tot zoönose helpt iedereen om meer inzicht te krijgen in wat ze wel en niet vertellen, en hoe je ze op een verstandige manier kunt gebruiken. Modellen kunnen helpen, maar alleen als begin van een gesprek en niet als eindpunt. Op een toegankelijke en filosofische manier, en aan de hand van de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, bespreken Marc Jacobs en Ronald Meester hoe wiskundige modellen wel en niet ingezet kunnen worden.
Auteurs

Ronald Meester

Ronald Meester is hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening aan de VU Amsterdam. Auteur van onder meer Wetenschap als nieuwe religie en Van aardbeving tot zoönose - over de inzet van modellen voor beleid.

Marc Jacobs

Marc Jacobs is datawetenschapper, statistisch consultant en eigenaar van MSJ Advies. Auteur van Van aardbeving tot zoönose: - over de inzet van modellen voor beleid.