Waarom Piketty lezen?
Titel
Waarom Piketty lezen?
Subtitel
49 reflecties op 'Kapitaal in de 21e eeuw'
Redacteur
Robert Went
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789089648402
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
330
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Economie
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

"Van links tot rechts wordt ongelijkheid geproblematiseerd. Maar om van een gevoel van onbehagen naar een geïnformeerd standpunt te komen, zijn data en analyses nodig. Piketty levert een standaardwerk af. Mijn wens is dat hij zijn scherpzinnigheid gebruikt om ook de ongelijkheid in ontwikkelingslanden te duiden. Deze bundel bewijst trouwens dat er geen Frans monopolie op scherpzinnigheid is, Robert Went heeft ook denkers van Nederland uitgedaagd. U, ik en Piketty zelf kunnen daar wijzer van worden!"
Lilianne Ploumen

Robert Went (red.)

Waarom Piketty lezen?

49 reflecties op 'Kapitaal in de 21e eeuw'

In de Verenigde Staten wordt zijn snelle opkomst vergeleken met die van The Beatles en is hij gekscherend de Justin Bieber van de economie genoemd. De Franse econoom Thomas Piketty verdeelt met zijn vuistdikke boek van 1,2 kilo 'Capital in the 21st Century' economen, journalisten en politici in Pikettystas en anti-Pikettystas.

Inmiddels zijn al meer dan 500.000 exemplaren van 'Capital' verkocht, en in veel landen, waaronder Nederland, is de vertaling net verschenen. Piketty is hot op blogs, websites en twitter, waar honderden commentaren en beschouwingen zijn verschenen. Dit boek biedt onder meer een selectie uit de interessantste en grappigste stukken die over 'Capital' en zijn auteur zijn gepubliceerd. Om naast het boek te lezen. Of om er in elk geval over mee te kunnen praten.

Uit eigen land schrijven:
Esther Bijlo (Trouw),
Hella Hueck (RTL Nieuws),
Bas Jacobs (hoogleraar openbare financiën en economisch beleid EUR),
Maarten Schinkel (NRC),
Sheila Sitalsing (freelance journaliste voor o.a. de Volkskrant,
Hans Stegeman (hoofd internationaal onderzoek Rabobank),
Martin Visser (De Financiële Telegraaf)
Bas ter Weel (onderdirecteur Centraal Planbureau)
...speciaal voor dit boek een bijdrage over Piketty.

Robert Went, volgens De Correspondent 'de best geïnformeerde econoom van Nederland', selecteerde de stukken en schreef de inleiding.
Redacteur

Robert Went

Robert Went (twitter: @went1955) is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij werkte daar o.a. mee aan publicaties over ontwikkelingshulp, het Nederlands verdienvermogen, en ongelijkheid. Zie ook: http://www.wrr.nl/en/bureau/staf/article/robert-went/