Wiskundigen mogen niet huilen
Titel
Wiskundigen mogen niet huilen
Subtitel
Verhalen en essays over wiskunde
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789089649065
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
144
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

"Het is veelzijdig, erudiet en is geschreven op een toegankelijke en stijlvolle manier. Wiskundigen mogen niet huilen is een echte aanrader. Het laat u nadenken over uw eigen functioneren als docent en geeft inzicht in frappante parallellen tussen topsporters en wiskundigen. Kortom, het bevat veel materiaal dat u in uw eigen lessen kunt gebruiken."
Adri Dierdorp, wiskundetijdschrift Euclides

"Het boek is heerlijk om te lezen en bevat vele sappige wetenswaardigheden. Je krijgt andere ideeën over hoe mensen wiskunde leren en over wiskundig onderzoek."
Derk Pik, wiskundetijdschrift Pythagoras

Gerardo Soto y Koelemeijer

Wiskundigen mogen niet huilen

Verhalen en essays over wiskunde

Hebben baby's al getalbegrip en hoe zouden we daar achter kunnen komen? Wanneer werden de eerste getallen geïntroduceerd? Kunnen we op de middelbare school niet zonder wiskunde? En wat is wiskunde eigenlijk?

Wiskundigen mogen niet huilen van romanschrijver en wiskundige Gerardo Soto y Koelemeijer is een wiskundeboek zonder formules, vergelijkingen of bewijzen. In dit boek vol prikkelende verhalen en essays neemt de grootste schaker aller tijden, Bobby Fischer, het op tegen de minstens zo talentvolle wiskundige Alexander Grothendieck. De Britse wiskundige Andrew Wiles, die het vermoeden van Fermat bewees, voert een strijd met voetballer Diego Maradona waarbij de vele parallellen in hun levensverhalen worden uitgelicht.

Wiskundigen mogen niet huilen is een verrukkelijke verzameling essays over wiskunde, geschreven met een filosofische blik.
Auteur

Gerardo Soto y Koelemeijer

Gerardo Soto y Koelemeijer (1975) studeerde literatuurwetenschap en promoveerde in de wiskunde. Hij heeft een propedeuse Talen en Culturen van Latijns-Amerika, filosofie en politcologie. Hij schreef twee romans, Armelia, (2006) en De gestolen kinderen (2013). Momenteel is hij docent wiskunde op een middelbare school.