Arma 2019
Titel
Arma 2019
Subtitel
Jaarboek Nationaal Militair Museum 2019
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462494503
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 23 x 1.7 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Louis Ph. Sloos, Paul van Vlijmen (red.)

Arma 2019

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2019

Musea hebben veel meer in huis dan zij kunnen tonen aan het publiek. Er liggen vaak omvangrijke collecties in de depots. Door tentoonstellingen, onderzoek en verwervingen wordt continu nieuwe kennis en informatie gegenereerd. Veel meer dan doorgaans verteld kan worden.

Uit deze editie van Arma, het jaarboek van het Nationaal Militair Museum (NMM) – in samenwerking met het Marinemuseum, het Marechausseemuseum en het Mariniersmuseum – blijkt hoe divers en interessant de collecties zijn. Specialisten presenteren diverse ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten. Bij vrienden van het museum is als vanouds veel kennis aanwezig over objecten en deelcollecties, waarvoor een platform geboden wordt. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met de Stichting Vrienden van het Nationaal Militair Museum, net als met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) en het Rijksmuseum. Iedereen met interesse voor militaire geschiedenis en ‘militaria’, vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur, vindt in deze uitgave iets van zijn of haar gading.

Arma 2019 begint in de middeleeuwen en eindigt in het heden. Verder is er in de bijdragen aandacht voor alle vier de krijgsmachtdelen. Zo komen we van artikelen over hellebaarden en harnasproductie in Nederland, via onder meer de Waterlooheld Hendrik Detmers en de rol van de kanonneerboot Hr. Ms. Flores tijdens D-Day uiteindelijk uit bij de replica van een Fokker C.X voor het NMM, waaraan 25 jaar is gebouwd. Met een bijdrage over 75 jaar vrouwen in de Nederlandse krijgsmacht wordt in een actueel onderwerp voorzien.

Tot slot is er aandacht voor bijzondere objecten of complete verzamelingen die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, Arma bevat veel munitie!