Arma
Titel
Arma
Subtitel
Jaarboek Nationaal Militair Museum 2022
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464560602
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 23 x 1.8 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'De conclusie is net als vorig jaar: een gevarieerd, goed leesbaar en fraai geïllustreerd boek.'
De tank

'Boeiend vanaf de eerste pagina.'
– Wapenbroeders

Louis Sloos, Eric de Koning (red.)

Arma

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2022

Arma is voor iedereen met interesse in militaire geschiedenis en militaria, Nederlandse geschiedenis, kunst en cultuur. De vier musea van de Stichting Koninklijke Defensiemusea tonen een schat aan objecten en verhalen uit ons militair erfgoed. We hebben echter veel meer in huis dan we aan het publiek kunnen tonen. De bijzondere kennis die we vergaren bij het doen van onderzoek, het maken van tentoonstellingen en het verwerven van nieuwe objecten delen we in Arma.

In Arma 52 kunt u lezen over de ontwikkeling van de F-16, de zeeslag bij Solebay in 1672, hoe het Indische leger aan witte uniformkleding kwam, de belevenissen van de Koninklijke Marechaussee in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, het schilderij De Prins van Oranje van J.W. Pieneman, het Naval War Game van Fred T. Jane, de verdediging van de Nieuweschans in 1629, de documentering van zes als hoekpalen gebruikte 18-ponder kanonnen, de geschiedenis van de geestelijke verzorging in de Nederlandse krijgsmacht en de infanteriebewapening van het Staatse Leger in de tweede helft van de achttiende eeuw. Daarnaast vertellen onze conservatoren interessante details over enkele nieuwe aanwinsten uit onze collectie. Kortom, deze Arma biedt weer een schat aan leesplezier voor iedereen die meer wil weten over ons militair erfgoed.

Arma is het Jaarboek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Marechausseemuseum in Buren en het Mariniersmuseum in Rotterdam. Conservatoren en andere specialisten vertellen over ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten.
Redacteurs

Louis Sloos

Dr. Louis Ph. Sloos (1972) studeerde geschiedenis en boekwetenschap aan de Universiteit Leiden en promoveerde daar bij het Institute of Cultural Disciplines. Hij is oud-conservator collectie van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en thans werkzaam als senior conservator bij Korpora. Erfgoed Publieke Veiligheid te Apeldoorn. Hij heeft ruim tachtig publicaties op zijn naam staan. Momenteel werkt hij aan een overzichtswerk over de oorlog van 1793-1795 tussen Frankrijk en onder meer de Nederlandse Republiek.

Eric de Koning

Eric de Koning (1966) is directiesecretaris van de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Hij is een veelgevraagd procesbegeleider en (eind)redacteur voor bedrijfsstrategieën, beleidsplannen, rapporten en jaarverslagen. Daarnaast schreef hij onder meer schoolmusicals, twee kinderboeken, een verhalenbundel, een kookboekje en (met Bert Natter en Ronald Giphart) een literair vakantieboek.