Arma
Titel
Arma
Subtitel
Jaarboek Nationaal Militair Museum 2021
Redacteur
Louis Sloos
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498044
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 23 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Louis Sloos (red.)

Arma

Jaarboek Nationaal Militair Museum 2021

Arma is voor iedereen met interesse in militaire geschiedenis en militaria, vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur. De vier musea van de Stichting Koninklijke Defensiemusea tonen een schat aan objecten en verhalen. Maar zoals in elk museum hebben we veel meer in huis dan we kunnen tonen aan het publiek. We maken tentoonstellngen, doen onderzoek en elk jaar verwerven we nieuwe objecten. Die bijzondere kennis en informatie van onze collecties delen we in Arma.

In Arma 51 komt achtereenvolgens aan bod: Snaphanen (vuursteengeweren) in het Nederlandse leger (1665-1750), inzet van mariniers in Rotterdam in de Meidagen van 1940, introductie van groene legeruniformen in het laatste kwart van de achttiende eeuw, teruggave van Nederlandse kanonnen 8 (cm) Staal door Duitsland, uniek laatmiddeleeuws geschut uit Culemborg, sierlijkere veldkleding voor het Indische leger (1885-1894), Amerikaanse F 10 Super Sabres in Nederland, de adellijke traditie om wapentuig bij het graf te hangen (1500-1795), de Maastrichtse wapenfabrikant Edouard de Beaumont, en de vliegboot Dornier Do 24K.

En natuurlijk laten we bijzondere objecten zien die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, Arma bevat veel munitie!

Arma is het Jaarboek van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Marechausseemuseum in Buren en het Mariniersmuseum in Rotterdam. Conservatoren en andere specialisten vertellen over ‘vondsten’ en belangrijke onderzoeksresultaten.
Redacteur

Louis Sloos

Louis Ph. Sloos (1972) studeerde geschiedenis en boekwetenschap aan de opleidingen Geschiedenis en Nederlands van de Universiteit Leiden, waar hij promoveerde bij het Institute of Cultural Disciplines, en is conservator collectie bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hij schreef een groot aantal publicaties en verrichtte veel redactionele werkzaamheden. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie, oud-hoofdredacteur en thans redacteur van Mars et Historia, lid van de Commissie Burgerwapening en Schutterij van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap en hoofdredacteur van Arma. Jaarboek NMM.