De Tachtigjarige Oorlog
Titel
De Tachtigjarige Oorlog
Subtitel
Opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789462495036
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
434
Publicatiedatum
Afmetingen
24 x 30 x 3.2 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 24,99

Recensies

"De auteurs, autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek, zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Een standaardwerk."
– Ed Westerhuis in VOC Mededelingen

"Tussen beknoptere werken en uitgebreidere wetenschappelijke syntheses verdient deze publicatie zeker haar plaats. Het was een gelukkig initiatief van de uitgeverij om dit boek (...) opnieuw uit te geven in een nieuwe en aantrekkelijke vormgeving."
Vlaams Kunsttijdschrift

S. Groenveld, Huib Leeuwenberg

De Tachtigjarige Oorlog

Opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)

De Tachtigjarige Oorlog is een van de meest ingrijpende episodes uit de Nederlandse geschiedenis. In deze strijd werd de basis voor de huidige Nederlandse staat gelegd. Dit rijk geïllustreerde standaardwerk biedt een kijk op de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Auteurs

S. Groenveld

Prof. dr. S. Groenveld was tot zijn emeritaat als hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis van de Vroeg-Moderne Tijd verbonden aan de Universiteit Leiden.

Huib Leeuwenberg

Drs. H.L.Ph. Leeuwenberg was tot aan zijn pensioen verbonden aan het Rijksarchief in Utrecht.