Kijken maakt gelukkig
Titel
Kijken maakt gelukkig
Subtitel
Hoe film ons leert om beter te leven
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462497085
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Recensies

‘Gawie Keyser snapt populaire cultuur en kan zelfs het banale eloquent duiden.’
Martin Koolhoven, filmmaker

'Een aantrekkelijk boek waarin de liefde voor films van iedere bladzijde spat, vooral dankzij Keysers prettige vertelwijze en levensbeschouwelijke inslag. Dit maakt het lezen van dit boek voor iedereen die van films houdt tot een waardevolle aanvulling op de filmervaring.'
Piet Halma, Friesch Dagblad

Gawie Keyser

Kijken maakt gelukkig

Hoe film ons leert om beter te leven

Tragedie en hoop, verlossing en verdoemenis, wanhoop en inspiratie – in Kijken maakt gelukkig speurt Gawie Keyser via zijn eigen leven naar de unieke wijze waarop cinema verhalen aanreikt die ons helpen beter te leven. Zijn zoektocht begint bij de vroege tijd van de kunstvorm, Carl Theodor Dreyers zwijgende meesterwerk The Passion of Joan of Arc, en eindigt bij Claire Denis en haar schokkende film High Life, over verloren mensen in de verre ruimte.

Regisseurs zoals Orson Welles, Robert Bresson, Alfred Hitchcock en Agnes Varda passeren de revue. Maar ook de grote levenslessen van de ‘Koning van de Apen’, de Marx Brothers en vele andere filmfiguren komen aan bod.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Gawie Keyser

Gawie Keyser is filmcriticus van De Groene Amsterdammer. Voor zijn essays over film en cultuur ontving hij de Louis Hartlooper Prijs voor de beste filmpublicatie. Keyser geeft colleges over film en leven aan The School of Life. Eerder verscheen van hem Encyclopedie van de populaire cultuur (2006) en de roman De donkere kant van de straat (2009).