Sluipschutters in de tuin
Titel
Sluipschutters in de tuin
Subtitel
Een Indische geschiedenis
Auteur
Prijs
€ 9,99
ISBN
9789462497108
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 20,00

Recensies

"Het is de grote verdienste van Hans Moll die alom heersende thematiek evenwichtig te benaderen, vanuit de eigen leefwereld, maar niet met de verdwazing van vandaag."
– doorbraak.be

Hans Moll

Sluipschutters in de tuin

Een Indische geschiedenis

Hans Moll is vier jaar oud wanneer hij in 1952 met zijn moeder aankomt in Nederland. Na Borneo en Nieuw-Guinea is het de zoveelste plek waar ze aan wal gaan. Hans en zijn moeder maken deel uit van de ruim 250.000 'repatrianten' die Nederland vanuit Nederlands-Indië binnenstromen. Dankbaar dat ze in Nederland zijn, want Indië is voor hen de laatste jaren een wreed en meedogenloos land geweest. De Bersiap-periode heeft littekens achtergelaten die het leven van zijn moeder in Den Haag steeds meer zijn gaan beheersen. De meeste Indischen zijn blij in Nederland te zijn. Toch zitten er scherpe kantjes aan het 'Indo-zijn' in een witte, onwetende wereld. Die kantjes verbergt Moll niet.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Hans Moll

Hans Moll was journalist bij NRC Handelsblad en schreef zes boeken. Sluipschutters in de tuin is deels gebaseerd op zijn populaire 'Indische inkijkjes' die in 2010 verschenen op de achterpagina van NRC Handelsblad. Hans Moll is voorzitter van de Federatie Indische Nederlanders.