Hans Valk
Titel
Hans Valk
Subtitel
Een Nederlandse kolonel en de coup in Suriname
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789462497450
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
320
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 23 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Koloniaal
Politiek
Ook beschikbaar als
Paperback - € 29,99

Recensies

"Andermaal kruipt De Vries in de dubbele rol die haar zo goed ligt: die van hardnekkige onderzoekster die de onderste steen probeert boven te halen en in die van nieuwsgierige journaliste die met haar goede pen een spannende speurtocht weet te beschrijven. Archiefonderzoek moet niet saai zijn. Dat bewijst ze ook weer met dit boek." - Walter Lotens, Caraibisch uitzicht

Ellen de Vries

Hans Valk

Een Nederlandse kolonel en de coup in Suriname

In 1980 pleegden zestien militairen onder leiding van Desi Bouterse een coup in Suriname. Die coup bepaalt het politieke landschap van Suriname tot de dag van vandaag. Verhalen dat de Nederlandse kolonel Hans Valk - namens Nederland in Suriname aanwezig om te helpen bij de opbouw van een Surinaams leger - Bouterse souffleerde, keren steeds terug. Is er sprake van een doofpotaffaire, is Valk het slachtoffer van complotdenkers en was de coup geheel van Surinaamse makelij of is er iets anders aan de hand?
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Ellen de Vries

Ellen de Vries is onderzoeker en schrijver. Dit onderzoek werd uitgevoerd in een fellowship met het NIOD. In 2017 verscheen bij de Walburg Pers de handelseditie van haar proefschrift Mediastrijd om Suriname. Van mythemakers tot nieuwsverduisteraars. Eerder schreef zij Suriname, na de binnenlandse oorlog (2005) en Nola. Portret van een eigenzinnig kunstenares (2008) over de Nederlandse schilderes Nola Hatterman die in 1953 naar Suriname vertrok. Zij is medesamensteller van K’ranti! De Surinaamse pers 1774-2008 (2008) en samensteller van de bundel Nola Hatterman. ‘Geen kunst zonder kunnen’ (2021).